Schimmelbeseitigung Anwendungsbereiche

Gastronomia u kuchnie przemysłowe


Centrum zakładów gastronomicznych stanowi kuchnia. Szczególnie w tym zakresie muszą być spełnione wszelkie zasady higieny. Tu powstaje duża wilgotność, która tworzy optymalne podłoże dla pleśni i obciążenia biologicznego.








Centrum zakładu gastronomicznego jest kuchnia. Szczególnie w tym obszarze muszą zostać spełnione wszystkie wymogi dotyczące higieny oraz gdzie wysoki standard higieny jest nieodzowny. Każdy, kto prowadzi zakład przetwórstwa spożywczego, wie, że higiena jest priorytetem. Jeżeli klienci utracą zaufanie w tej kwestii trudno będzie to naprawić. Wysoki standard higieny stanowi często ogromne uprzywilejowanie w konkurencji.

Podstawę właściwej higieny w kuchniach przemysłowych stanowi dobre sprzątanie wszystkich obszarów. Wszędzie tam, gdzie są przygotowywane profesjonalnie potrawy dla dużej liczby osób, higiena osób oraz otoczenia służy zdrowiu konsumentów. Powierzchnie oraz narzędzia pracy muszą być dokładnie czyszczone, bądź dezynfekowane, aby być wizualnie czystym, a także nie posiadać pozostałości środków czyszczących i dezynfekcyjnych oraz patogennych mikroorganizmów.

W obrębie gastronomii i kuchni przemysłowych tworzy się duża wilgotność, która jest optymalnym podatnym gruntem dla pleśni oraz obciążenia biologicznego.

Dezynfekcja przez rozpylanie na zimno przywraca szybko i na długi okres czasu powietrze w pomieszczenia pozbawione zarazków oraz powierzchnie bez pleśni jako podstawę higienicznej produkcji i przetwórstwa artykułów spożywczych. Nasze czyszczenie można z łatwością zintegrować z Państwa procesem pracy. Dzięki Vallovapor© można poddać dezynfekcji również trudno dostępne obszary, aby można było wykluczyć miejsca, które nie zostałyby zdezynfekowane. Troszczymy się o higienicznie czyste urządzenia oraz miejsca pracy. Opcjonalnie nasze procedury można także zastosować zapobiegawczo, aby zapobiec tworzeniu się pleśni i obciążenia biologicznego. Ponadto Vallovapor© dezynfekuje również urządzenia wentylacyjne w celu zagwarantowania obszernego serwisu dezynfekcyjnego z jednego źródła. Kontrolujemy i dokumentujemy wszystkie nasze postępy prac. Otrzymacie Państwo z pewnością podstawę do prawidłowego przygotowania i przetwarzania kontrolowanych artykułów spożywczych.
 
Vallovapor©
specjaliści ds. dezynfekcji
  • Specjaliści ds. dezynfekcji Vallovapor© rozwijają zindywidualizowane koncepcje higieny dla indywidualnych potrzeb.